HUMANITARNA AKCIJA »PRUŽIMO TOPLINU DOMA OBITELJI PERSOLA«

Objavljeno: 01.03.2020.

,

Humanitarna akcija Gradskog Crvenog križa Biograd na Moru pod nazivom »Pružimo toplinu doma obitelji Persola« uspješno je završena. Priča o obitelji Persola krenula je još 2008. godine kada je Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru pokrenulo je istu akciju obnove obiteljskog doma kojem je gradnja započela prije 40 godina. Još tada su se uz Crveni križ i Općinu Sv. Filip i Jakov uključili i pojedini donatori te braniteljska udruga s područja općine.

“Uz svu uloženu energiju, trud, volonterski rad te uključenje pojedinaca iz lokalne zajednice moram naglasiti da, nažalost, ništa ne bih bilo završeno da nismo imali podršku i potporu načelnika Općine Sv. Filip i Jakov Zorana Pelicarića, njegovog tima te komunalne službe Općine koji su iznijeli veći dio troškova i radova na kući. Možemo reći da je Općina na sebe preuzela vanjske radove na kući, postavljanje krova te izgradnju septičke jame”, kazala Franka Troskot iz Crvenog križa.

Humanitarna akcija se provodila i skupa sa sudionicima projekta „ZAŽELI – SV. FILIP I JAKOV“ kojeg je ova općina prva počela provoditi u Zadarskoj županiji, te koji ima za cilj povećati socijalnu uključenost i razinu kvalitete života 16 osoba kojima je potrebna pomoć u kući, zaposlenjem 4 teže zapošljivih žena koje korisnicima pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

 

Općina Sveti Filip i Jakov