Moderna prometnica kroz Sikovo

Objavljeno: 17.02.2021.

,

ŽUC je u suradnji s Općinom Sv. Filip i Jakov izveo opsežne radove na sanaciji dijela ceste, tri autobusna ugibališta i izgradnji nogostupa kroz Sikovo, od Prtenjača do raskrižja za Lužine u duljini od preko 1.300 metara. Vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna. Provedenim radovima na prometnicama općinsko zaobalje je dobilo moderne i sigurnije prometnice, a dodatno su otvorena vrata za investitore i turizam.

Kad je riječ o projektima koje Županijska uprava za ceste Zadarske županije (ŽUC) u suradnji s Općinom Sv. Filip i Jakov u posljednje vrijeme provela na ovom području, onda su to svakako dva velika projektau općinskom zaobalju. Osim u Sikovu to je i izgradnja nogostupa i proširenje kolnika u duljini od 1.040 metara, vanjske rasvjete te osvjetljenje crkve sv. Ivana Krstitelja u Raštanima Donjim u ukupnoj vrijednosti od preko dva milijuna kuna.

ŽUC je u sanaciju ceste u Sikovu uložio 2.232.883,95 kuna za 1.310 metara kolnika i 45 posto za 1.310 metara nogostupa, dok Općina Sv. Filip i Jakov sufinancira 55 cijene nogostupa u iznosu oko 600.000 kuna.

 

Općina Sveti Filip i Jakov