Poduzetnički proizvodni inkubator/poslovni akcelerator u poslovnoj zoni u Sv. Filip i Jakovu

Objavljeno: 08.02.2022.

Predmet projektnog zadatka je izrada IDEJNOG PROJEKTA.

Općina Sv. Filip i Jakov pokrenula je projektiranje poduzetničkog proizvodnog inkubatora/poslovnog akceleratora u poslovnoj zoni u naselju Sv. Filip i Jakov koji će predstavljati javnu potpornu infrakstrukturu za unapređivanje i razvoj poslovanja malih i srednjih preduzeća na području Općine. Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj projekta „Izgradnja i opremanje Poduzetničkog akceleratora Općine Sveti Filip i Jakov“ donijelo je Općinsko vijeće Općine Sveti Filip i Jakov na svojoj 3. sjednici održanoj dana 14. prosinca 2021. godine. Ulaganje će se prijaviti na natječaje u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027., Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027. (OPKK i ITP) i kroz komponentu Gospodarstvo Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, NPOO-a, u Višegodišnjem financijskom okviru, VFO, 2021-2027. godina.

Cilj ovog projekta je pružanje usluga; iznajmljivanje radnih i proizvodnih prostora potpuno opremljenih energetskom i digitalnom infrastrukturom, zajedničke profesionalne i servisne usluge (knjigovodstvo, IT usluge, pravne usluge), te usluge poslovne edukacije. Ciljane grupe su mala, srednja preduzeća i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Planirana infrastruktura poduzetničkog centra/poduzetničkog akceleratora će biti izgrađena u poslovnoj zoni Sv. Filip i Jakov, u katastarskoj općini 300772, te se nastavlja na poduzetničku zonu na području grada Biograd n/m.

Poduzetnički centar/poduzetnički akcelerator bi obuhvatao dvije zgrade s ukupnom korisnom površinom 2804m2. Ukupna bruto površina objekata: 3 028m2

ODLUKA o davanju suglasnosti PODUZETNIČKI AKCELERATOR.docx

PROJEKTNI ZADATAK.doc

 

Općina Sveti Filip i Jakov