Projekt "Zaželi" - Faza 2

Objavljeno: 15.03.2020.

,

Općina Sv. Filip i Jakov prva je jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji koja je od prije dvije godine u projektu »Zaželi« za koji su dobili 917.952,42 kuna koji je započeo prije dvije godine. Zaposleno je pet žena koje zahvaljujući općinskim poticajima od 1.100 kuna bruto za plaće u svojevrsnom programu »Pomoć u kući« umjesto 16 krajnjih korisnika skrbe od 21 korisniku.

Općina također mjesečno za svakog korisnika za kućne potrepštine dodatno uplaćuje do 200 kuna, po potrebi. Projekt »Zaželi« u Općini Sv. Filip i Jakov nastavit će se i u Fazi 2.

Projektom "Zaželi" predviđeno je osposobljavanje žena u području  njegovateljice  kako  bi  se  osigurale  dodatne  kompetencije  za  brže  zapošljavanje nakon završetka projekta.Korist od projekta za teže zapošljive  žene  proizlazi  iz  njihovog  zapošljavanja  tj.  društvene uključenosti, aktivnosti, osjećaja korisnosti i doprinosa lokalnoj zajednici, prihoda od  rada  te  drugih izravnih koristi koje  će  doprinijeti povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena.Krajnji korisnici su osobe koji se ne mogu brinuti sami za sebe, često usamljene i depresivne osobe kojima  je  bilo  kakva  pomoć  dobrodošla. Krajnjim korisnicima, tj. osobama koje će imati pomoć u kućanstvu (uključujući i društvene aktivnosti)  će  projekt  omogućiti  jednostavnije, zdravije i sretnije življenje što ujedno utječe na prevenciju prerane institucionalizacije. Korist od  projekta imaju i  projektni partneri čiji je  institucionalni cilj usklađen s  ciljem projekta (smanjenje nezaposlenosti i  pomoć potrebitima).

 

Općina Sveti Filip i Jakov