RAŠTANE DONJE: Gradnja nogostupa

Objavljeno: 01.12.2021.

,

Izradnja nogostupa u Raštanima Donjim, uz postojeću lokalnu cestu LC63114 i LC63117, predstavlja projekt koji je od velike važnosti za sigurnost, rasvjetu te pješačku povezanost u tom mjestu.

Općina Sv. Filip i Jakov potpisala je ugovor o početku gradnje nogostupa nakon provedenog postupka javne nabave, a prije početka izvođenja radova na izgradnji prometnice izveli su se pripremni radovi koji su se sastojali u geodetskom iskolčavanju, označavanju postojećih komunalnih instalacija, osiguranju i označavanju gradilišta, pristupnih prometnica, kao i privremenih prometnica.

Nogostup se gradio uz postojeću lokalnu cestu na dionici duljine 1040 metara te je na pojedinim dijelovima izvedena rekonstrukcija kolničke konstrukcije i izvedba autobusnog stajališta a prema projektu izvodila su se dva pješačka prijelaza. Zajedno s rasvjetom i proširenjem kolnika projekt u konačnici iznosi preko dva milijuna kuna.

“Prvenstveno se želim zahvaliti Županijskim cestama koji su sudjelovali u ovom projektu sa sufinanciranjem u iznosu od oko 45 posto. Drugo, želio bih naglasiti i da se paralelno nogostup iz Glavice tj. obližnje Općine Sukošan naslonio na naš nogostup koji vodi sve do crkve u Donjim Raštanima, a uz sve to naravno postavila se i rasvjeta na onim dijelovima na kojima još nije bila postavljena”, rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Glavni cilj projekta bio je doprinijeti demografskom i gospodarskom razvoju kroz ulaganja u komunalnu infrastrukturu.


 

Općina Sveti Filip i Jakov