Sv. Filip i Jakov : Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta za područje cijele Općine Sv. Filip i Jakov

Objavljeno: 04.06.2018.

U sklopu projekta bit će provedene informativno-obrazovne aktivnosti namijenjene javnosti i prilagođene ciljnim skupinama o važnosti sprječavanja nastanka otpada, odvajanju u kućanstvu i ulozi reciklažnog dvorišta. Neke od njih su podjela letaka, informativno-obrazovne aktivnosti za žitelje i pravne osobe te prezentacije za djecu osnovnoškolske i vrtićke dobi.

U povodu početka provedbe EU projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorište Općine Sv. Filip i Jakov“ ukupna vrijednost projekta je u iznosu od nešto manje od 2 milijuna i 970 tisuća kuna od čega je bespovratnih nešto više od 2 milijuna i 450 tisuća kuna. Projekt je sufinanciran u 85-postotnom udjelu EU sredstvima iz Kohezijskog fonda u sklopu poziva „Građenje reciklažnih dvorišta“ temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. godine, a preostalih 15 posto osigurala je Općina Sv. Filip i Jakov. Razdoblje provedbe projekta je od 15. rujna 2017. godine do najkasnije 10. veljače 2019. godine. Općina Sv. Filip i Jakov je sredinom studenog prošle godine potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom zaštite okoliša i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničkim tijelima.

Predviđa se da će u cjelovitoj kalendarskoj godini, nakon ishođenja uporabne dozvole, u reciklažnom dvorištu biti prikupljeno 7 i po tona odvojeno prikupljenog otpada.
Lokacija reciklažnog dvorišta bit će iznad tzv. Banovih bora, oko jedan kilometar zračne linije sjeveroistočno od središta Sv. Filip i Jakova. Na zemljištu veličine 3.025 četvornih metara za reciklažno dvorište predviđena je površina od 1758 četvornih metara

 

Općina Sveti Filip i Jakov