TURANJ: BICIKLISTIČKE STAZE

Objavljeno: 25.01.2017.

Općina Sveti Filip i Jakov i Turistička zajednica rade na trasiranju i obilježavanju postojećih biciklističkih staza kao i na proširenju i uređenju dodatnih kilometara.


Općina je otvorila dodatnu dionicu do Vidikovca Gradina u dužini od  tri kilometra te proširila dio postojećih staza.
- Na taj su način dobiveni novi kvalitetni kilometri biciklističkih staza. 
Prišlo se i pripremi biciklističke karte na kojoj su ucrtane i označene tri  biciklističke staze u dužini od preko 40 kilometara.

Atraktivnost staze povećavaju dva vidikovaca, Crni krug i Gradina.

- Vidikovac Crni krug nalazi se iznad naselja Turanj. S vidikovca se  pruža predivan pogled na Pašmanski kanal, Kornatsko otočje, Vransko  jezero, Ravne kotare te srcoliki otok - Otok ljubavi Galešnjak smješten između otoka Pašmana i Turnja na kopnu. 


http://www.vijesti.opcina-svfilipjakov.hr/novost/na-biciklistickoj-karti-novi-kilometri-staza
Uzvišenje na koje se smjestila Gradina je dio većeg lanca uzvišenja koje se proteže od Sukošana do Biograda na Moru i na neki je način prirodna brana između mora i zaleđa.

- Gradina je i vidikovac iznad Turnja s kojeg se također pruža predivan pogled na Pašmanski kanal.

Staze na području Općine Sv. Filip i Jakov spojene su s Biogradom i Vranskim  jezerom, te se planiraju povezati s onima iz Općine Sukošan koje prolaze oazom makije u Tustici čime će se stvoriti  dodatna atraktivnost i mogućnost zajedničke organizacije sportsko-turističkih manifestacija.Naziv projekta  Izgradnja/ ucrtavanje biciklističkih staza i nogostupa 
Opis       Ukupno cca 46,7 kilometara biciklističkih staza, a prioritet je 10 kilometara. Projekt obuhvaća gradnju biciklističke infrastrukture uz magistralnu cestu i uređenje nogostupa. Razina gotovosti              1. faza izrade dokumentacije 
Planirani period provedbe          12 mjeseci 
Iznos investicije               Podatak nije dostupan

FILIP JAKOV_v3a (1).pdf

 

Općina Sveti Filip i Jakov