TURANJ: Gradnja novog Dječjeg vrtića "Cvitić"

Objavljeno: 04.06.2018.

Kroz Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova Općina Sv. Filip i Jakov uspješno je podnijela zahtjev Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za gradnju novog dječjeg vrtića Cvitić u Turnju. Općina Sv. Filip i Jakov će kao osnivač vrtića “Cvit“ osigurati i potrebna sredstva sufinanciranja, a isto tako i aplicirati na ESI fondove za sredstva kapitalnog ulaganja.

Projekt uključuje izradu glavnog projekta za izdavanje građevinske dozvole koja obuhvaća: projekte – geodetski, arhitektonski, konstrukcije, strojarski, električnih instalacija, vodovoda i odvodnje, elaborate zaštite na radu, zaštite od požara, fizike zgrade i kuhinje te troškovnik radova sa i bez prosječnih cijena.

Nakon izrade ostvarili bi se preduvjeti za izdavanje građevinske dozvole te omogućila daljnja prijava na ESI fondove dok bi se u konačnici izgradnjom dječjeg vrtića Cvitić omogućio predškolski odgoj 3 odgojne skupine: 2 odgojne skupine za djecu od 3 – 7 godina i 1 skupinu jaslične dobi (1,5 – 3 god.). Ukupno bi bilo smješteno 56 djece, a djeci bi bio osiguran kvalitetan program njege, skrbi, odgoja i obrazovanja u prostranoj i suvremeno opremljenoj zgradi vrtića. Procijenjena vrijednost investicije na projektu je 4.428.750,00 kn.

Partnerstvo na projektu ostvario bi i Dječji vrtić “Cvit“ iz Sv. Filipa i Jakova, a partnerstvo bi uključivalo konzultiranje i planiranje rasporeda i veličina prostorija područnog objekta Cvitić u Turnju sukladno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja, kao i naknadno u planiranju opremanja te ostalih potreba i djelokruga rada ravnateljice Dječjeg vrtića

 

Općina Sveti Filip i Jakov