TURANJ: Rekonstrukcija i dogradnja groblja

Objavljeno: 20.09.2022.

Proširenje groblja u Turnju - Izgrađeno je 40 novih grobnica i ogradni zid u sklopu prve faze proširenja.

Cjelokupni projekt za koji je ishođena građevinska dozvola uključuje i ispračajnicu te još 120 grobnica. Trenutna faza iznosi oko 430 000 kuna a uključuje 10 grobnica.

Temeljem Odluke o sufinanciranju projekta po Javnom pozivu za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donio je Odluku o sufinanciranju projekta "Izgradnja grobnica na mjesnom groblju u naselju Turanj" u iznosu od 50.000,00 kuna. Cilj ovog projekta bila je izgradnja 10 novih grobnica na groblju u naselju Turanj. Glavne aktivnosti uključivale su pripremne radove kao što su strojni iskopi, niveliranje i izradu temeljne ploče za 10 grobnica te u konačnici izgradnju 4 grobnice tip D sa 6 ukupnih mjesta te 6 grobnica tip C sa tri ukopna mjesta.

Općina Sveti Filip i Jakov će financirati minimalno 300.722,88 KN - 70,01% prijeko potrebne komunalne infrastrukture - izgradnje grobnica te će osiguravati sva potrebna sredstva za funkcioniranje projekta u daljnjoj budućnosti te pokriti eventualne manjkove u osiguravanju financijskih sredstava.

 

Općina Sveti Filip i Jakov