TURANJ, SIKOVO I SVETI PETAR NA MORU: „Izrada katastarske izmjere i obnova zemljišnih knjiga za k.o. Turanj“

Objavljeno: 31.01.2017.

Treća "katastarska faza" obuhvaća naselja: Turanj, Sveti Petar na Moru i Sikovo. Tekst objavljen: Zadarski list, 04.01.2017.


http://www.b-portal.hr/2017/01/26/krajem-travnja-zapocinje-katastarska-izmjera-turanj-opcina-sv-fili...

Prema riječima novog ravnatelja Državne geodetske uprave Damira Šanteka, katastarska izmjera u svrhu izrade katastra nekretnina na području katastarske općine Turanj započet će krajem travnja ove godine.
Za oko mjesec dana, ističe načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić, Državna geodetska uprava započet će s provedbom javne nabave geodetsko-katastarskih usluga putem kojeg će biti izabran najpovoljniji izvoditelj radova. Vrijednost radova iznosi 4,1 milijuna kuna, 60 posto snosi Općina Sv. Filip i Jakov, a 40 posto Državna geodetska uprava. Ovakav omjer sufinanciranja temelji se na sporazumu između Općine Sv. Filip i Jakov i Državne geodetske uprave iz 2009. godine za vrijeme mandata Marina Colića i povoljniji je u odnosu na mnoge sporazume koje su ostale jedinice lokalne samouprave sklopile s Državnom geodetskom upravom, a iznosio je 70:30. Te godine je i započeo nacionalni projekt Uređena zemlja na području Općine Sv. Filip i Jakov katastarskom izmjerom k.o. Sv. Filip i Jakov. Proces katastarske izmjere i obnove zemljišnih knjiga nastavio se katastarskom izmjerom k.o. Raštane u listopadu 2011. godine za vrijeme mandata Igora Pedisića i predstavljao je kontinuitet ovog za zajednicu iznimno važnog projekta.

https://vlada.gov.hr/sjednice/14-sjednica-vlade-republike-hrvatske-19898/19898

14. sjednica Vlade Republike Hrvatske

Dnevni red otvorenog dijela sjednice:

21.  Prijedlozi odluka o davanju suglasnosti za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak: 
a)  Općini Čeminac 
b)  Općini Sveti Filip i Jakov   

https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2016/14%20sjednica%2014%20Vlade//14%20-%2021b.pdf 

Općina Sveti Filip i Jakov